Recht op psychosociale zorg

 

 • In 2017 verzamelde Kom op tegen Kanker getuigenissen over de ZORGEN NA KANKER. Dat resulteerde in een onderzoeksrapport. Op 1 september werd het rapport overhandigd aan ministers Maggie De Block en Jo Vandeurzen. Kom op tegen Kanker vraagt meer aandacht voor de nazorg van kankerpatiënten.
  Lees hier het persbericht en het volledige rapport. Voor meer info: Hans Neefs, Expert Kankerzorg, hans.neefs@komoptegenkanker.be

 


 

                                                          

 • Kom op tegen Kanker lanceerde in 2013 een campagne waarin het kankerpatiënten en hun naasten opriep om hun ervaringen te vertellen over het gesprek waarin hen SLECHT NIEUWS werd meegedeeld over hun ziekte of behandeling. Er waren meer dan 450 reacties. De getuigenissen werden verzameld in een onderzoeksrapport van Hans Neefs, Expert Kankerzorg (hans.neefs@komoptegenkanker.be), met aanbevelingen voor zorgverleners, beleidsmakers, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen om slechtnieuwsgesprekken beter te doen verlopen. De aanbevelingen werden ook vertaald in een folder met tips op maat van de zorgverleners.
  Bekijk de online folder
  Download de pdf,
  U kunt ook brochures bestellen via een bestelformulier
  Bekijk het samenvattend schema voor de zorgverlener

                                                             

Is uw recht op psychosociale zorg geschonden? Neem dan zeker contact op met de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker. 

Naar 'Leven met en na kanker'.

Help mee

Doe een gift!