Plantjesweekend breekt record: 325.420 verkochte azalea's!

17 september 2017

Kom op tegen Kanker verkocht tijdens het Plantjesweekend 325.420 azalea’s. Dat zijn er 34.960 of 12 % meer dan vorig jaar.

Toen werden 290.460 plantjes aan de man gebracht. Met de actie werd 2.277.940 euro ingezameld. Dat geld wordt in verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten geïnvesteerd.

Dank aan iedereen die met veel goesting een plantje kocht of verkocht. Samen hebben we weer een krachtige vuist tegen kanker gemaakt.Tijdens deze 23ste editie van het Plantjesweekend werden 325.420 azalea’s verkocht, goed voor ruim 2,2 miljoen euro. Daarmee overtreft de inzamelactie niet alleen het record van vorig jaar, maar wordt voor het eerst ook de kaap van de 300.000 plantjes overschreden.

Kom op tegen Kanker dankt alle kopers om dit resultaat mogelijk te maken, maar ook alle verkopers. Duizenden vrijwilligers van in totaal 324 comités zetten zich het afgelopen weekend in voor de actie. Ze vatten post aan winkels, op markten of in bedrijven. Onder hen ook BV’s Tine Priem, Jeroen Lenaerts, Marleen Merckx, Annemie Struyf en Goedele Wachters.

Het weer zat niet overal mee, maar daar was bij onze duizenden vrijwilligers niets van te merken. Met een ongekend enthousiasme hebben ze het Plantjesweekend naar een recordeditie getild. Bedankt aan hen en aan alle kopers om de strijd tegen kanker te steunen’, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.


Opbrengst integraal naar strijd tegen kanker

Marc Michils belooft dat de opbrengst goed zal worden besteed: 'De opbrengst van de plantjesverkoop gaat naar verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten. Zo kunnen we met het geld onze Kankerlijn en de vele zorgvrijwilligers in meer dan 45 ziekenhuizen actief houden. Maar evengoed ondersteunen we er lotgenotengroepen mee of organiseren we activiteiten voor kinderen met kanker.'

 

 

 

Help mee

Doe een gift!