Nieuws

Een borstreconstructie bij kankerpatiënten kan duizenden euro’s kosten door nieuwe technieken zoals lipofilling, zo blijkt uit het jaarverslag van de Kankerlijn.
Dat is onaanvaardbaar, vindt Kom op tegen Kanker. ‘Een borstreconstructie is een onderdeel van een kwaliteitsvolle behandeling van vrouwen met borstkanker. Daarvoor mogen geen financiële drempels bestaan’, aldus Ward Rommel, expert kankerzorg van Kom op tegen Kanker.

Lees verder

Kom op tegen Kanker grijpt het tienjarig bestaan van het Asbestfonds aan om in een rapport aanbevelingen te doen. Kom op tegen Kanker bepleit zijn aanbevelingen voor een betere werking van het Asbestfonds vandaag in de Commissie Sociale Zaken.
 

Lees verder

Kom op tegen Kanker en de KU Leuven roepen kankerpatiënten, naasten en zorgverleners op om kleine geluksmomenten tijdens het zorgproces te delen op mangomoment.be of via de Kankerlijn op het gratis nummer 0800 35 445.

Lees verder

Facebook past zijn algoritme aan. Daardoor krijg je meer berichten van vrienden en familie te zien, maar minder nieuws van organisaties als de onze. Met dit eenvoudig trucje ben je zeker dat je onze Facebookupdates niet hoeft te missen.

Lees verder

Met het nieuwe magazine Komop wil Kom op tegen Kanker de community van actievoerders, vrijwilligers en medewerkers dichter bij elkaar brengen en hen op een transparante manier informeren over de activiteiten en bestedingen. Doorblader hier de eerste editie.

Lees verder

Gisteren maakte Kom op tegen Kanker de opbrengst bekend van de campagne 2016-2017: een netto-recordopbrengst van 28.360.855 euro.

Lees verder

Een drie jaar durende studie bij 62 patiënten heeft aangetoond dat er een nieuwe behandeling mogelijk is voor beperkte uitzaaiingen bij prostaatkanker: met radiotherapie of chirurgie de uitzaaiingen in toom houden en hormoontherapie uitstellen. Kom op tegen Kanker financierde het onderzoek. 

Lees verder

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een groot deel van hen zal z’n haar verliezen tijdens de kankerbehandeling. Heel confronterend voor velen. Ineens wordt het wel heel zichtbaar dat je ziek bent. Tot hiertoe wordt alleen een pruik deels terugbetaald in België.

Lees verder

Kom op tegen Kanker geeft financiële steun aan 53 nieuwe onderzoeksprojecten rond kanker. Het maakt daarvoor maar liefst 12.392.820 euro vrij.

Lees verder

In november 2016 stelde Kom op tegen Kanker zijn rapport voor over de kosten die mensen met kanker zelf moeten betalen. Bij PCV-chemotherapie bleek er nog een aanzienlijke factuur richting de patiënt te gaan. Met de ondersteuning van Kom op tegen Kanker werd geijverd voor meer terugbetaling door het RIZIV. Met succes, ook al blijven de uitdagingen nog groot.

Lees verder

Pagina's

Abonneren op Nieuws

Help mee

Doe een gift!