Nieuws

Mannen met borstkanker krijgen niet dezelfde terugbetaling voor hun medische behandeling als vrouwen. Deze ongelijke behandeling is een directe discriminatie op grond van geslacht.
Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen formuleert, samen met Kom op tegen Kanker, de Stichting tegen Kanker, de Belgian Society of Medical Oncology, Borstkanker Vlaanderen, Borstkankerman en Vivre comme Avant, een aanbeveling gericht aan minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid De Block, met de vraag om ook voor mannelijke patiënten de terugbetaling van borstkankermedicijnen te voorzien.

 

Lees verder

Kom op tegen Kanker organiseert het eerste congres in Vlaanderen over de problematieken van jongeren en jongvolwassenen met kanker.

 

Lees verder

De “Iedereen tegen Kanker”-campagne bracht 3.604.335 euro op, een recordopbrengst*. Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens de slotshow van de campagne op Eén.

Lees verder

Om onze toekomstige jongeren te beschermen tegen tabaksverslaving, roepen tientallen organisaties ter gelegenheid van de Werelddag zonder Tabak van 31 mei op om meer rookvrije plaatsen te creëren, vooral daar waar veel kinderen en jongeren komen. Want zien roken, doet roken.
 

Lees verder

986 teams namen deel aan een alweer sfeervolle editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Samen zamelden zij 4.930.000 euro in, een nieuw record.

Lees verder

Op dinsdag 29 mei 2018 organiseert Kom op tegen Kanker het congres Jong en kanker?! voor zorgverleners van jonge kankerpatiënten, hun artsen, hun ouders en iedereen die het verschil kan maken voor jongeren met en na kanker. Ontdek hier het programma en schrijf meteen in!

Lees verder
  • Hieronder leest u een open brief aan minister De Block namens 9 organisaties: Stichting tegen Kanker, Kom op tegen Kanker, Belgische Cardiologische Liga, Vlaams Instituut Gezond Leven, Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding, Gezinsbond, Fonds des affections respiratoires, Observatoire de la santé du Hainaut, le Service d'Etude et de Prévention du Tabagisme.

Geachte minister De Block,

In april 2016 liet u via een persbericht weten welke maatregelen er zouden komen tijdens uw ambtstermijn als minister van Volksgezondheid. Er zijn er enkele van gerealiseerd. Uiteraard, de invoering van de Europese Richtlijn met een verbod op additieven en grote gezondheids-waarschuwingen op de 2 kanten van een sigarettenpakje. En u zorgde er voor dat de FOD 12 extra controleurs aanwierf, waardoor de bestaande rookwetgevingen vaker gecontroleerd worden. Dit was slim en budgetneutraal want deze personeelsleden worden betaald via de extra boetes die ze uitschrijven.

 

Lees verder

De Pet op tegen Kanker 2018 werd op Ketnet gelanceerd op 22 april in het zondagochtendprogramma Kingsize Live.

Dat was meteen ook de première van de campagnesingle en -clip die De KetnetBand voor deze actie gemaakt heeft. Vanaf dan zullen Ketnet en ketnet.be in het teken staan van de campagne, met een heuse "Petnetdag" op vrijdag 25 mei. Dan roepen we alle kinderen op om met een gepimpte pet naar school te gaan en solidair de pet op te zetten tegen Kanker! 
 
 

Lees verder

"Sensibilisering in combinatie met een rookverbod in de wagen in het bijzijn van kinderen zou nog meer gezondheidswinst opleveren!”
 

Lees verder

Eén en Kom op tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor de campagne 'Iedereen tegen Kanker'.

Lees verder

Pagina's

Abonneren op Nieuws

Help mee

Doe een gift!